Agenda

De agenda wordt ongeveer een maand vooruit gevuld.

AVONDMUZIEK DORPSKERK KETHEL
Startdatum/tijd:
zondag 26 mei 2024 17:00
Einddatum/tijd
zondag 26 mei 2024 18:00
Omschrijving:

AVONDMUZIEK  ZONDAG 26 MEI 2024
DORPSKERK KETHEL

Zondag 26 mei is de eerste zondag na Pinksteren: Zondag van de heilige Drie-eenheid. Op deze feestdag zal de Oostercantorij de Avondmuziek in de Dorpskerk in Schiedam-Kethel verzorgen. Het programma zal worden vormgegeven als een getijdendienst. Zo komt tot uitdrukking dat de Oostercantorij zich vooral manifesteert als kerkkoor en doorgaans geen concerten geeft: de liturgie is waar deze groep enthousiaste zangers zich het meeste thuis voelt!

In deze avondmuziek zal de Drieëenheid echter niet het enige "thema" zijn. De Oostercantorij kiest er namelijk voor om in deze meimaand - Mariamaand - ook stil te staan bij Maria, de moeder van Jezus. Nog geen zes jaar geleden, in 2018, voerde Paus Franciscus in de rooms-katholieke kerk een nieuwe verplichte gedachtenis in op tweede pinksterdag: "Maria, Moeder van de Kerk." Die tweede pinksterdag is op zondag Trinitatis nét achter de rug.

De Oostercantorij legt zo een spannende verbinding tussen beide thema's, die al vanaf de 4e eeuw mystiek met elkaar worden verbonden: Maria, Moeder van God en Moeder van de Kerk. Dat zal zij doen met prachtig koorrepertoire van componisten als Heinrich Schütz, Hans Leo Hassler, Maurice Duruflé en Théodore Dubois. Van harte aanbevolen!

De Avondmuziek begint om 17.00 uur en duurt ongeveer een uur. Toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Aangemaakt door Kerk Schiedam Beheerder Op maandag 15 april 2024