Agenda

De agenda wordt ongeveer een maand vooruit gevuld.

 

Inloopconcert in de Grote of Sint Janskerk te Schiedam
Startdatum/tijd:
zaterdag 9 maart 2024 15:00
Einddatum/tijd
zaterdag 9 maart 2024 16:00
Terugkerende gebeurtenis
Enkele
Prioriteit:
Normaal
Omschrijving:

Op zaterdagmiddag 9 maart geeft het Christelijk Reiskoor ‘Holland Zingt’ een inloopconcert in de Grote of Sint Janskerk te Schiedam. Dit concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Naast het 125 leden tellende gemengde koor werken mee de bekende trompettisten Arjan en Edith Post. Zij zullen naast de koorbegeleiding ook enkele solo’s te gehore brengen. Het orgel wordt bespeeld door organist Jorrit Woudt uit Enschede. Jorrit is beroepsmusicus en studeerde orgel aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in 2004 zijn diploma. Tevens is hij koordirigent van diverse koren en is hij arrangeur van hoofdzakelijk orgel- en koorwerken. Jaarlijks begeleidt hij als organist en pianist vele koren bij concerten en cd opnames.  Ook zal in Schiedam de sopraansoliste Mirjam Feijer uit Den Haag haar medewerking verlenen. Ook Mirjam studeerde aan het conservatorium te Zwolle en verleent jaarlijks medewerking aan vele concerten en cd opnames. Verder is Mirjam als zangpedagoge werkzaam bij diverse koren geeft zij privé-zanglessen.

Holland Zingt maakt ieder jaar een buitenlandse koorreis en dit jaar reizen de koorleden en bovengenoemde musici naar de deelstaat Saksen in Duitsland. Een 5-daagse reis waarbij diverse concerten worden gegeven in Leipzig, Erfurt en Weimar. Onder andere in de bekende Thomaskirche te Leipzig, de kerk waar Johann Sebastian Bach ooit cantor was. Op het programma staan uiteraard dan ook composities van zijn hand, zoals ‘Nun danket alle Got’ – ‘Wohl mir dass ich Jesum habe-  en ‘Preis und lob’. Maar ook Nederlandstalige liederen worden gezongen zoals ‘Blijf bij mij Heer’ – ‘U die mij geschapen heeft’ en ‘Heer wees mijn Gids’.  Verder staan er ook bekende Engelstalige liederen op het programma zoals ‘It is well with my soul’ -  ‘He will carry you’** en ‘Rock a my soul’** (**spirituals)

Het concert is Schiedam duurt ongeveer een uur en aan de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van dit concert. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Leen Koster, telefoon 06-28571581 of email naar leenkoster53@gmail.com.

Aangemaakt door Kerk Schiedam Beheerder Op maandag 5 februari 2024